Forskningen kring hjärnan och vår kropp, samt hur de hänger ihop, går snabbare än någonsin. Bl a därför vi idag har teknik som gör att vi kan kombinera fysiska studier med psykiska. Vi publicerar löpande sådant vi själva tycker är intressant. Hoppas du ska uppleva det som ett inspirerande bibliotek och att det utgör en grund för de intressanta dialoger vi kan ha tillsammans. 
Tade Men Tan har anställningsnummer 127 på Google och är deras “jolly good fellow”.  Även denna föreläsning är kul 😃.
Han har bevisat att en kollektivt ökad förmåga syns på resultatraden. I denna serie förklarar han, ur en ingenjörs perspektiv, varför det är bra att träna hjärnan. 
Simon Sinek har gjort många härliga föreläsningar om hur vi kan ta tillvara på mänsklig drivkraft i organisationen. Här är en favorit just nu.
Simon Sinek igen en härlig föreläsning. Förbered dig med en kaffe och en bulle, luta dig tillbaka och bli både underhållen och insiktsfull. Boken är fantastiskt bra, men för dig som inte får till läsningen, så ger föreläsningen dig tillräckligt. 
Anders Hansen är en av våra svenska forskare som på ett bra sätt förklarar hur VÅR HJÄRNA fungerar. Se gärna hela serien på SVT PLAY.  
Amy Edmondson har forskat på vad som skapar högpresterande grupper och publicerat detta bl a i boken “The Fearless Organization”. Hon står bakom att vi nu lyfter fram “Psykologisk trygghet” som en faktor för högpresterande grupper. Det tar vår förståelse vidare från de tidigare kända modellerna såsom Susan Wheelands “High performing teams” och den hos militären grundande “FIRO” modellen.