Medarbetarkultur

FÖRELÄSNING om att Emotionell Intelligens skapar bättre arbetsplatser

Alla är vi medarbetare. En bra medarbetarkultur kräver att vi är skickliga på att skapa goda relationer mellan varandra. Ska jag känna andra, behöver jag först känna mig själv. Daniel Goleman förklarar emotionell intelligens, hur det fungerar och att vi ständigt kan utveckla vår emotionella förmåga

 

 

 

 

 

FÖRELÄSNINGEN om att Emotionell kompetens ger resultat och kan mätas

Martyn Newman talar om hur vi utvecklat vår kunskap om hjärnan, vår neurologisk kunskap. Martyn är en av de som vill koppla Emotionell Intelligens till en ökad prestation. Därför blir det även intressant att kunna mäta emotionell intelligens. Detta kan användas som en del av den personliga utvecklingen i våra träningsprogram. I intervju hos IHM förklarar Martyn hur Emotionell Intelligens kopplas till resultat. 

 

 

 

 

 

FÖRELÄSNINGEN om att det är bevisat att lycka kan styras

Att träna hjärnan är lika viktigt som att träna kroppen. Medveten närvaro eller mindfullness är något som munkar tränat länge. Mattieu Ricard talar om en undersökning gjord på mångårigt mediterande budister. Mattieu visar hur kan styra sina tankar. Man kallar honom därför för världens lyckligaste man.

 

 

 

 

FÖRELÄSNING där mindfulness för resultat förklaras av en ingenjör

Tade Meng Tan har anställningsnr 127 på Google och är deras ”Jolly good fellow”. Han har bevisat hur kollektiv ökad förmåga till fokus, syns på resultatraden. Hans pedagogiska och ingenjörstekniska förklaringar kring vad som händer i hjärnan, konkretiserar och tar oss bort från en eventuell känsla av att mindfullness är “flum”. Vi inser att träna knoppen är inte annorlunda än att träna kroppen. Se gärna även en INTRODUKTION till den webbaserade utbildning eller gå KURSEN.